Otostop İle Doğu Avrupa ve İskandinavya

11 Ağustos 2013

       

        Varşova'dan başladığımız otostop yolculuğumuz, bazı teknik sorunlardan dolayı bize gemi ve otobüs kullandırtasa da seyahatimizde otuza yakın arabada bulunduk ve yaşadıklarımızı ve gezdiğimiz yerleri bu blog vasıtasıyla anlatmaya çalışacağız. Bu yazı , otostop yapmak isteyip de bir türlü cesaretini toplayamayan arkadaşlarımıza ithafen yazılmıştır.

Otostop: İnsan tanımanın en çabuk ve en güzel yolu.

    Başlangıç Noktası : Varşova
    
     Bitiş Noktası : Kopenhag

Rota : Varşova- Vilnius - Riga- Tallinn- Helsinki- Stockholm- Oslo- Göteborg- Malmö- Kopenhag
                   
                                                             VARŞOVA
         Polonya'nın başkentine bir Cuma günü ikindi vaktinde varıyoruz. Haziran ayında ve Kuzey bölgelerine yakın olduğumuzdan dolayı havanın geç kararması gezimiz boyunca bize büyük fayda sağladı. Varşova'da üç geceliğine bizi Lukasz ağırladı. Sosyal bir Polak olan bu sade vatandaş sayesinde bizde çok güzel vakit geçirdik. Geçirdiğimiz güzel vakitleri anlatmadan önce, Lukasz'ın evini ararken gördüğümüz, iki tane yerli sarhoşun birbirlerine bakışlarını fotoğrafa çekememek bu gezideki ilk ve son pişmanlığımızdı. Cuma günü Lukasz'a varır varmaz hemen voleybol maçına gittik. Couchsurfing etkinliği olan bu voleybol maçında çok güzel vakit geçirdik ardından Varşova'nın Praga semtinde oturanların kendileri tarafından oluşturdukları bir gece etkinliğine katıldık. Cuma günümüzü yerlilerle geçirdik.
     Cumartesi günü öğle saatlerinde Free walking tour'a katılıp, eski şehiri güzelce gezdik. Ardından Lukasz'dan Furkana bir mesaj geldi. Şehirden geçen nehrin hemen yanında mangal partisi yapacaklarını belirterek bizi davet etti. Bizde şehrin biraz dışında bulunan bir Türk kasap bulduk, et ve tavuklarımızı alıp ve oradaki abilerle sohbet muhabbet ettikten sonra olay yerine doğru yol aldık. Ayrıca bu da bir Couchsurfing buluşması olduğundan epeyce bir insanla tanıştık, Furkan  Fransız bir çocukla hararetli bir politika diyaloğuna girerken , ben de şehrin hanım hanımcık kızlarıyla İspanyolca pratik yaptım. Varşova Olimpiyat stadına çok yakın bir mesafede yaptığımız mangal bizi epeyce mutlu etti. Ayrıca şunu belirtmeden geçemeyeceğim, Varşova'nın eski şehrinde ki mimarının hastası oldum. Burada doyasıya yürümek bile Varşova tarafından insanı fazlasıyla mutlu edecektir.



















0 yorum:

Yorum Gönder