Moskova-3

9 Ocak 2013

     Sabah uyanıp direkt kendimizi Subway'e atıyoruz. '' Abi tuna'yı ikiye bölelim önce bir tutsun sonra zaten yiyeceğiz '' mantalitesiyle tunaları yiyoruz. Zaten Subway bizim Kuznetsky Most metro istasyonuna yakın. Yedikten sonra direkt Novodevici Manastırına doğru yola koyuluyoruz. Manastır Lujniki stadına çok yakın. Zaten hemen Türk kardeşlerimizin seslerini işitiyoruz manastır çevresinde. Mezarlığı gezmek ilginç bir deneyim çünkü çok farklı mimariler var Siyah granite döşenmiş mezarlardan biri de Nazım Hikmetin mezarı. Bol çicekli olanından. Bu arada Unesco boş durmamış burayı da Miras listesine almış.  Ayrıca Gogol ve Çehov'da burada yatıyor.
 


Ardından CSKA moskova'nın Rusya kupası maçına bilet alıyoruz. Aslında Lujniki Olimpiyat stadını görmek istiyoruz. 400 Ruble karşılığında güzel bir yerden biletimizi alıyoruz. Metroya atlayıp Kievskaya tren istasyonunun orada  bulunan alışveriş merkezine doğru yol alıyoruz. Saltenas isimli doya doya yemek yiyebileceğimiz bir yer , fiyatlar biraz tuzlu ama a'dan z'ye her şey var.
4*5 çeşit yemek ve içecek dahil yaklaşık 600 ruble civarında. Ardından Kolomenskoyo'ya doğru gitmek üzere metroya atlıyoruz. Metrodan indikten sonra bayağı bir yürüyoruz. Ve karşımıza güzel bir yürüyüş alanı çıkıyor. Moskova nehri üzerinde eski Çarlık ve Prenslik çiftliği. Kiliseler ve Çan kulelerinden ziyade benim ilgimi doğası ve sessizliği çekti. Yürüyüş alanlarının bolluğundan olsa gerek her kes spor kıyafetleri giyinip gelmiş. Burada da yaklaşık 45 dakika geçirdikten sonra Troylebüse atlayıp metroya doğru yol alıyoruz. Metro'dan inip Kremlin'de ki bale gösterisine doğru yol alıyoruz. Bizim hosteldeki çocuklarda Bale'ye gelmiş ama tek ortak noktamız var hiç birimizin Bale'den anlamaması. Swan Lake'e niyet buraya kısmet . Salon'da normal asgari ücretle çalışan insan sayısı yoğunlukta. Sanata can feda anlayışına sahip Rus halkı. Bale yaklaşık 2 saat sürüyor. Gençler aşırı bir ilgi gösteriyor baleye.


                                     



                                                 

             Moskova'da bir akşam baleye gitmek şiddetle tavsiye edilir. Bu Bolşoy'da olursa süper olur olmazsa da Kremlin iyidir. Kendimizi Hostele atıp gene muhabbete dalıyoruz...

0 yorum:

Yorum Gönder